AVV: de democratische vakbond

Studieochtend KE: de rol van OR bij reorganisatie

Kunsteducatie

Steeds vaker worden centra voor kunsteducatie geconfronteerd met stevige bezuinigingen. Vaak komt dat door afname van subsidie. De OR wordt dan gevraagd om mee te werken aan ingrijpende maatregelen; soms in de vorm van advies en soms met instemming.  
Wat is precies de rol van een OR? Wat mag een bestuurder wel en niet van je vragen? Welke rechten en plichten zijn er? Hoe betrek je je achterban in het proces? Hoe ga je er mee om als het jezelf raakt? Wat kun je van een vakbond verwachten? 
Maandagochtend 11 mei 2020 organiseert AVV een studie ochtend voor ondernemings-raden en personeelsvertegenwoordigingen over dit onderwerp. De workshop is van 10.00 tot 12.30 met een broodje toe.  De locatie wordt z.s.m. bekend gemaakt maar zal in regio Utrecht of regio Tilburg zijn. 
Spreker op die ochtend zal onder andere een arbeidsrechtadvocaat die bekend is met de sector kunsteducatie en met zaken rondom reorganisaties. Meer informatie hierover? Mail je vraag naar Valerie Rijckmans.

24 februari 2020

© 2017 AVV - PrivacyDisclaimer

Verenigingenweb
Cancel