AVV: de democratische vakbond

Geslaagde bijeenkomst Kunsteducatie

Kunsteducatie

Maandag 25 maart was er een inspirerende bijeenkomst in Utrecht bij UCK. AVV heeft de handen ineen geslagen met de Kunstenbond en een gezamenlijk evenement georganiseerd.

                                                                                                                                                                                                   de tekst gaat verder onder de afbeelding


Tekening: Gemma Correll voor Evernote

 

Begin de dag creatief. Dan pas de taken
Roanne van Voorst gaf een lezing die goed was toegesneden op de ruim 35 aanwezigen. Hoe ga je om met werkdruk, zeker in een beroep met zulke versnipperde werkzaamheden als in de kunsteducatie? Hoe verdeel je je energie en aandacht over de dag en zorg je dat er ruimte ontstaat voor inspiratie en passie in je werk? Van Voorst stelt dat je niet in tijd moet denken, maar in energie. Je moet beginnen, letterlijk, met je passie en je creativteit, en daarna pas aan de andere taken. E-mail en social media doe je pas aan het eind van de dag. 

Onderhandelingstafel
Het tweede deel van de ochtend is besteed aan aandacht voor misstanden in de sector en aan uitwisseling van oplossingen. Onderhandelaars Valérie Rijckmans (AVV) en Karin Boelhouwer (Kunstenbond) weten wat ze mee moeten nemen naar de onderhandelingstafel.

De gesprekken over het samengaan van de cao-KE met de cao-bibliotheken zijn in volle gang. De huidige cao kunsteducatie verloopt op 1 juli 2019. Dit is ook de streefdatum om tot een akkoord te komen.

05 april 2019

© 2017 AVV - PrivacyDisclaimer

Verenigingenweb
Cancel