AVV: de democratische vakbond

KE-event: Is er toekomst voor werk in de Kunsteducatie?

Kunsteducatie

AVV en Kunstenbond organiseren op maandag 25 maart KE-event

Is er toekomst voor werk in de Kunsteducatie?

Crisis en bezuinigingen hebben de sector Kunsteducatie hard getroffen. Er wordt steeds meer van werkenden verwacht terwijl daar lang niet altijd voldoende beloning/inkomen tegenover staat.

Tijdens dit KE-event willen we je tools aanreiken hoe je op persoonlijk niveau om kan gaan met de toenemende werkdruk. Daarvoor is een inspirerende spreker uitgenodigd: Roanne van Voorst. Haar verhaal geeft je praktische inzichten en handvatten.
Aansluitend willen we met jullie in gesprek over inroostering, m.n de problematiek rondom lesgebonden & niet-lesgebonden tijd. We willen graag horen wat jullie ervaringen zijn. Wat zijn goede regelingen? Wat is werkbaar en wat niet? Wat kun je doen als OR en PVT? Wat kunnen wij bonden aan de onderhandelingstafel doen om te zorgen dat je op een gezonde manier en met oog voor kwaliteit je werk kan doen.

Voor wie?

Ondernemingsraad, personeelsvertegenwoordiging, lid van een vakbond of niet: werkzaam in de sector kunsteducatie, je bent van harte welkom!

Programma

10.00 u Ontvangst met koffie & thee
10.15 u Roanne van Voorst over werkdruk en stressvrije productiviteit
11.30 u Discussieonderwerp: Roostering, instellingsregelingen & de nieuwe cao
12.45 u Lunch
13.30 u Einde

Even voorstellen:

Roanne van Voorst

Schrijver, journalist, podcastmaker, inspirator en publiek spreker. Roanne studeerde antropologie en promoveerde met een onderzoek naar risicogedrag. Naast het onderwerp stressvrije productiviteit houdt ze zich bezig met klimaatverandering. Roanne is een antropoloog van de toekomst. 
Op onze bijeenkomst spreekt ze over hoe je effectief en stressvrij kunt leren werken.

Karin Boelhouwer

Karin is de bestuurder van de Kunstenbond in de sector Kunsteducatie. In het verleden heeft Karin onder andere gewerkt als docent fotografie.

Valérie Rijckmans

Valérie is de bestuurder van AVV: De Democratische Vakbond in de sector Kunsteducatie. Daarnaast is Valérie onder meer werkzaam als docent harp.

Praktische details

Locatie: UCK, Domplein 4, 3512JC Utrecht
Datum: ma. 25 maart 2019 om 10 u.
Aanmelden vooraf is verplicht. Let op: er zijn een beperkt aantal plaatsen.
Het KE-event is gratis en wij zorgen voor een lunch.

07 maart 2019

© 2017 AVV - PrivacyDisclaimer

Verenigingenweb
Cancel