AVV: de democratische vakbond

Medewerkers Miss Etam opnieuw in actie

Donderdag 15 oktober stapt de Ondernemingsraad van Miss Etam naar de rechter om de nieuwe eigenaar, ‘bedrijvendokter’ Martijn Rozenboom, te verbieden Miss Etam nog verder af te breken.

22 september heeft Rozenboom het failliete FNG NL, waaronder Miss Etam viel, gekocht om een doorstart te maken. De businessplannen, die er vóór het faillissement al lagen en die de continuïteit en groei van de onderneming zouden realiseren, zou hij laten uitvoeren onder leiding van een vier hoofdige directie. Sinds de koop zijn echter veel winkels gesloten, is de webshop uit de lucht gehaald, zijn er twee merken doorverkocht, is een deel van de directie niet meer aanspreekbaar en moesten de medewerkers een actie starten om hun salaris te krijgen. Niets duidt erop dat de nieuwe eigenaar de oorspronkelijke plannen uitvoert en Miss Etam wil continueren. De ondernemingsraad vraagt de rechter om hier een eind aan te maken en mee te kunnen beslissen over de toekomst van het bedrijf.

Donderdag 22 oktober zal de zaak met spoed worden behandeld bij de Ondernemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam. Wij verwachten dat de rechter dan direct maatregelen zal treffen. AVV: De Democratische Vakbond en De Voort advocaten werken samen met de ondernemingsraad bij elke stap.

Daarnaast stappen AVV en de ondernemingsraad van Miss Etam gezamenlijk naar de rechter-commissaris om de stukken over de verkoop boven tafel te krijgen. Die stukken zijn nu geheim en liggen bij de curator. Uit die stukken moet blijken of de plannen van de bedrijvendokter wel serieus waren.

Martin Pikaart, vakbondsbestuurder AVV en woordvoerder OR Miss Etam
info@avv.nu
tel: 070-4442140

16 oktober 2020

© 2017 AVV - PrivacyDisclaimer

Verenigingenweb
Cancel