AVV: de democratische vakbond

Corona en je werk

De maatregelen die verspreiding van het coronavirus indammen moet iedereen opvolgen. De maatregelen voorkomen dat ziekenhuizen overbelast worden en zorgpersoneel het werk niet meer aankan. De meest actuele informatie vind je bij het RIVM.

Om zo veel mogelijk contact te vermijden wordt iedereen die dat kan aangeraden thuis te blijven. Cafe's, restaurants en scholen moeten dicht. Ook worden evenmenten en feesten afgelast.

Als je een flexibel contract hebt of zzp'er bent, kan dat grote gevolgen hebben voor je werk en inkomen. Voorzie je een probleem en heb je een vraag? Mail ons op info@avv.nu. Wij verzamelen de klachten en kunnen je soms adviseren over je rechten of wat je kan doen.

Werknemers met een nul-urencontract
Afhankelijk van de afspraken die zijn gemaakt met de werkgever kunnen zij wel of niet aanspraak maken op doorbetaling van het loon. Daarbij is van belang hoe lang het contract al loopt, of er al een rooster was en of er in de afgelopen drie maanden een vast en regelmatig arbeidspatroon was. Heb je vragen over jouw situatie, neem dan contact op met onze helpdesk. Dit kan via info@avv.nu of kijk op de website van de helpdesk.

ZZP'ers
Ben je zzp'er en kom je in de problemen door verlies van opdrachten? Je kan op basis van de nieuwe TOZO-regeling (Tijdelijke Overbruggingsregeling Zelfstandig Ondernemers) bij je gemeente een uitkering aanvragen. Als je een vraag hebt, mail onze zzp-specialist.

15 maart 2020

© 2017 AVV - PrivacyDisclaimer

Verenigingenweb
Cancel