AVV: de democratische vakbond

Hele mooie loonsverhoging bij bloemisten!

Gespecialiseerde bloemendetailhandel

Alle lichten staan op groen voor een bijzondere loonsverhoging bij de bloemisten. De cao lonen gaan per 1 juli met 3% tot 3,6% structureel stijgen. De hoogste stijging in tien jaar. Medewerkers in Groep A hebben een deel van deze stijging al gekregen in januari. Jongeren tot en met 19 jaar krijgen een loonstijging van 2,7%, omdat een deel van de stijging afhankelijk is van het betalen van pensioenpremie.

De loonsverhoging is opmerkelijk, omdat de sector het jarenlang niet gemakkelijk heeft gehad met omzet en werkgelegenheid. Gaan we de sector hiermee niet over de kling jagen? Het antwoord is: nee, daar werken we uiteraard niet aan mee.

Bloemen waren voorafgaand aan de Coronaperiode vaak en voor velen een luxeproduct waarop werd bespaard in moeilijkere tijden. Maar nu bieden bloemen ons troost. Bloemen drukken steun, hoop, verbinding en dankbaarheid uit. Dingen waar we op dit moment allemaal behoefte aan hebben.

Bloemisten zijn de afgelopen periode creatief aan het ondernemen geweest en hebben flink ingestoken op online verkopen. Medewerkers in bloemenwinkels hebben de benen uit hun lijf gelopen om aan de vraag te voldoen en te zorgen voor veilige winkelomstandigheden. Zij hebben het fantastisch gedaan. Deze opsteker is dik verdiend en van harte gegund in deze sympathieke sector die het jarenlang niet makkelijk had.

Wil je meer weten over de afspraken voor de cao 2020-2022?

Meer weten.

Wil je iets opzoeken in het cao-boekje of in de loontabel?

Cao-boekje en loontabellen.

28 mei 2020

© 2017 AVV - PrivacyDisclaimer

Verenigingenweb
Cancel