AVV: de democratische vakbond

Stemming over afspraken voor cao bloemisten

Gespecialiseerde bloemendetailhandel

AVV heeft samen met werkgeversorganisatie VBW afspraken gemaakt voor de nieuwe cao bloemen. Deze afspraken zijn vastgelegd in het onderhandelaarsakkoord. In onderstaande video vertellen we je over de belangrijkste afspraken die we hebben gemaakt. De stemming was ruim 2 weken geopend, tot en met zondag 23 februari 2020.
Werk jij bij een bloemist? Hopelijk heb je gestemd, want bij AVV mag iedere werknemer van een bloemist stemmen over de gemaakte afspraken. Je hoeft hiervoor geen lid te zijn van onze vakbond.

Dit zijn de belangrijkste afspraken op hoofdpunten die we hebben gemaakt.

Bij sommige punten zit een link naar meer informatie.

 1. Je loon gaat omhoog
  Per 1 juli 2020 kun je een driedubbele loonsverhoging tegemoetzien tussen de 2% en 3%. Daarna volgt elk half jaar een stijging even hoog als de verhoging van het wettelijk minimumloon. Dit geldt voor de bedragen die in de loontabel vallen. Verdien je meer? De loonsverhoging geldt voor jou voor het deel dat in de loontabel valt. Meer details over deze afspraak.
 2. Looptijd
  De cao loopt van 1 januari 2020 tot en met 31 december 2022.
 3. Twee eenmalige uitkeringen
  In november 2020 en 2021 krijgt iedereen een eenmalige uitkering van 0,6% van 12 x je bruto maandsalaris. Meer details over deze afspraak.
 4. Studiebudget
  Je krijgt een studiebudget van 0,5% van je bruto jaarinkomen per 1 januari 2021. Je kan dit drie jaar opsparen. Je kunt het alleen besteden aan opleiding (en niet uit laten betalen). Meer details over deze afspraak.
 5.  Reiskosten
  Je hebt recht op een tegemoetkoming voor reiskosten van 0,15 cent per kilometer vanaf de 11de kilometer enkele reis per 1 januari 2021. Als je zelf al een betere reiskostenvergoeding hebt, dan blijft die staan. Je gaat er dus nooit op achteruit. Meer details over deze afspraak.
 6. Werkweek naar 40 uur gemiddeld 
  Het wordt mogelijk om 40 uur per week te werken per 1 januari 2021. Werk je in deeltijd dan zal dit voor jou geen verschil maken. Werk je voltijd dan biedt dit de mogelijkheid om extra te werken en wat meer te verdienen. Er komt een garantieregeling voor medewerkers met minimumloon, omdat zij als enige hier wat van zullen merken. Meer details over deze afspraak. Meer details over deze afspraak.
 7. Tegemoetkoming stagematerialen 
  De tegemoetkoming stagematerialen wordt met ingang van 1 januari 2020 veranderd. De tegemoetkoming geldt voor zowel BOL als BBL-opleidingen en bedraagt € 30,- per week verkoopwaarde (de vastgestelde consumentenprijs).

Meer informatie over ons draagvlakmodel. Je kunt ook de animatie bekijken over de achterbanraadpleging bij AVV.

24 februari 2020

© 2017 AVV - PrivacyDisclaimer

Verenigingenweb
Cancel