AVV: de democratische vakbond

Heb jij gestemd voor je toekomst?

Kunsteducatie

Alles weten over de gemaakt afspraken voor de nieuwe cao kunsteducatie?

AVV heeft samen met Kunstenbond en werkgeversorganisatie Cultuurconnectie afspraken gemaakt voor de nieuwe cao kunsteducatie. Deze afspraken zijn vastgelegd in het onderhandelaarsakkoord. In onderstaande video vertellen we je over de belangrijkste afspraken die we hebben gemaakt. De stemming was twee weken geopend, tot en met woensdag 21 november, maar is inmiddels gesloten.

Dit zijn de belangrijkste afspraken die we hebben gemaakt.

  1. Loonsverhoging
    Per 1 januari 2019 is er een loonsverhoging van 1,5%.
  2. Looptijd
    De cao krijgt een korte loopttijd van een half jaar, namelijk van 1 januari 2019 tot en met 30 juni 2019. Dit is omdat werkgevers en vakbonden bezig zijn om de cao samen te laten gaan met de cao-bibliotheken. De streefdatum voor een gezamelijke cao is 1 juli 2019.
  3. Verlenging sectorale ontslagcommissie kunsteducatie (SOK)
    De SOK toetst ontslagaanvragen aan de branche-eigen afvloeiingssystematiek. Deze commissie is inmiddels werkzaam en wordt gecontinueerd.

Iedereen mag stemmen

Iedereen die werkzaam is in de sector kunsteducatie mag stemmen over de gemaakte afspraken. Om stemfraude te voorkomen is het noodzakelijk dat je je (opnieuw) registreert in ons cao-panel. Er zijn geen kosten of verplichtingen verbonden aan het cao-panel. Je gegevens worden alleen gebruikt om jouw mening te vragen over onderwerpen rond de cao.

Onafhankelijk onderzoeksbureau voert de stemming uit

AVV laat deze stemming uitvoeren door onafhankelijk onderzoeksbureau Labyrinth. Je krijgt na registratie van Labyrinth een mail met een link om te stemmen. Check al je inboxen en je spam-map
AVV tekent de cao als de meerderheid van de voor- en tegenstemmers voor stemt. De stemming is anoniem, maar er wordt door Labyrinth wel gecontroleerd.

Voordat je gaat stemmen, adviseren we je om de informatie op deze pagina goed te bekijken, zodat je weet of je voor of tegen de gemaakte afspraken bent.

Vragen?

Heb je een vraag over de gemaakte afspraken in het onderhandelaarsakkoord? Kijk of je vraag tussen de vragen en antwoorden staat.
Staat het antwoord op jouw vraag er niet bij? Mail dan je vraag naar AVV. We doen ons best om je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Meer lezen

Wil je meer lezen over de gemaakte afspraken? Dat kan in de tekst van het onderhandelaarsakkoord.

Wil je de nieuwe afspraken vergelijken met de oude afspraken? Dat kan in de tekst van de cao 2016-2018.

Wil je weten hoe AVV te werk gaat om een cao te sluiten?

Bekijk de animatie hieronder over het sluiten van een cao in de sector Fashion. Weliswaar een andere sector, maar AVV volgt dezelfde procedure.

22 november 2018

© 2017 AVV - PrivacyDisclaimer

Verenigingenweb
Cancel